DSpace О системе DSpace
 

IRZSMU >
Кафедри >
Кафедра акушерства і гінекології >
Наукові праці. (Акушерство і гінекологія) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9304

Название: Особливості перебігу вагітності та пологів у жінок-переселенок із зони конфлікту
Авторы: Воронець, І. Р.
Онопченко, Світлана Павлівна
Ключевые слова: тези доповідей
Дата публикации: 2018
Издатель: Запорізький державний медичний університет
Библиографическое описание: Воронець І. Р. Особливості перебігу вагітності та пологів у жінок-переселенок із зони конфлікту / І. Р. Воронець, С. П. Онопченко // Актуальні питання сучасної медицини і фармації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (до 50-річчя заснування ЗДМУ), 18-25 квітня 2018 р., 30 травня 2018 р. – Запоріжжя, 2018. – С. 42.
Аннотация: Вже четвертий рік поспіль кожен день ми переживаємо тривогу у зв’язку з подіями на сході України. Відбувається вимушена міграція, як зовнішня, так і внутрішня – у міста з більш стабільною ситуацією. Вплив таких психологічних факторів, як втрата власної домівки, місця роботи, вимушений переїзд, погіршення умов проживання, недостатня доступність медичної допомоги, скрутне матеріальне становище наклали відбиток на здоров’я населення, особливо на найбільш вразливі верстви – вагітних жінок. Мета дослідження: прослідкувати особливості перебігу вагітності і пологів у жінок-переселенок із зони конфлікту, оцінити вплив «пренатального стресу» на фізичний стан новонароджених дітей. Матеріали та методи дослідження: нами проведено ретроспективне когортне дослідження 426 вимушених жінок-переселенок (78,17% з Донецької області, 20,42% - з Луганської області і 1,41% - з АР Крим), які були розроджені в Запорізькому обласному перинатальному центрі протягом 2014-2017 року.
URI: http://dspace.zsmu.edu.ua/handle/123456789/9304
Располагается в коллекциях:Наукові праці. (Акушерство і гінекологія)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Page-42-Воронець.pdf191,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь